
עולם הביטוח הינו עולם מורכב מכמה סיבות, אך העיקרית הינה השיח המקצועי. בביטוח יש המון מונחים ומושגים שרובנו לא מבינות. שיח זה מקשה על קריאת הפוליסה ותנאיה. בנוסף לסיבה זו, תנאי הפוליסה בדרך כלל מגיעים בחוברת ארוכה, עם אותיות קטנות וצפופות.
בפוסט הזה אנסה לפשט קצת את עולם הביטוחים בכדי שנוכל לדאוג לעצמינו ולמשפחתנו בצורה הכי נכונה לנו.
עולם הביטוח מתנהל לפי כמה עקרונות. כאשר אנו בחורות ביטוח כלשהו חשוב שנהיה מודעות לעקרונות הבאים:
עקרון השיפוי- חברת הביטוח צריכה להחזיר את המבוטחת למצבה ערב קרות המקרה. לדוגמה אם נגנב לנו הרכב, חברת הביטוח משלמת לנו את שווי הרכב ומבחינה כספית "כאילו" לא ניזוקנו. מעבר לעובדה שהחפצים שהיו באוטו לא מבוטחים, שלרכב אולי יש ערך סנטימנטלי, לעיתים השווי הכספי אותו נקבל לא יאפשר לנו לרכוש רכב בדיוק כמו שהיה לנו (ק"מ, טיפולים ועוד).
עקרון נוסף שחשוב להכיר הינו עקרון הכפל/ההשתתפות- כל המבטחים אחראים כלפי המבוטחת ביחד ולחוד- נקבל 100% מכולם ביחד. עקרון זה אינו תקף בביטוחי חיים שם ניתן לקבל את מלוא הפיצוי מכולם. כלומר אם יש לי מספר ביטוחים שמבטחים את אותו סעיף, אני לא אקבל מכולם את מלוא הסכום.
בפרק האחרון של תוכנית המערכת עם מיקי חיימוביץ, הוצף נושא מאוד חשוב והוא מחדל הביטוח הסיעודי. אני מצרפת קישור למי שמעוניינת לצפות http://reshet.tv/Shows/The_System/videomarklist,242330/
ביטוח סיעודי מיועד לאנשים שהרפואה לא הצליחה לשקם אותם והם זקוקים לעזרה בלפחות 3 מתוך פעולות מהרשימה הבאה: לקום ולשכב, להתלבש ולהתפשט, להתרחץ, לאכול ולשתות, לשלוט על סוגרים וניידות. 3 מתוך 6 מקנה 50% מהפיצוי, 4 ואילך מקנה 100%.
עכשיו לחלק הבעייתי, מעבר לעובדה שהבדיקות אינן נעימות הרבה פעמים אנשים מתביישים להודות בעובדה שהם לא יכולים לעשות את הפעולות האלו, או שמחמת "הבושה" אינם מעוניינים לעבור את הבדיקות. חשוב שיהיה נוכח בבדיקה עוד מישהו או מישהי מטעם הנבדק שיוכל לשקף את המציאות המלאה.
מעבר לכך, יכול להיות שהאדם פיזית כשיר אך הוא מוגדר תשוש נפש, ואז זכאים ל 100% בלי קשר לבדיקות שהוזכרו לעיל.
ועכשיו לסיבה לשמה התכנסנו:
אחת מההוצאות הגדולות של משק בית הינה סעיף הביטוחים, כאשר לא מעט פעמים, אנשים משלמים על סעיפים מסוימים כפל ביטוחים.
חשוב מאוד לבחון את הביטוחים הקיימים ואת הכיסויים המתקבלים בכל ביטוח כולל ההתניות השונות (תקופת הכשרה, מצב בריאותי קודם , משך הפיצוי, סכום הפיצוי ועוד),
למרות העלויות, התניות והכפילויות שאולי קיימות, חשוב לבחון את הביטוחים בצורה מקצועית. ניתן כמובן לבצע זאת לבד, אך תמיד יש אפשרות לבחון את הביטוחים דרך איש/אשת מקצוע מהתחום. אל תמהרי לבטל את הביטוחים הקיימים, לעיתים שווה לשמור פוליסה נוספת רק בשביל כיסוי אחד יחיד ומיוחד אשר שונה מהפוליסה הקיימת.
הביטוחים מכסים מצבי בריאות שונים והגנה על רכוש.
שימי לב שאם את מבוטחת בביטוח מבנה דרך המשכנתא הביטוח מכסה רק את הסכום אותו ביטחת. את בטח שואלת, למה אני מדגישה את זה, הרי זה ברור. את צודקת פרט לעובדה שהביטוח שדורש בנק המשכנתאות, הינו בגובה המשכנתא ולא על כל הנכס. ונניח ויש לך משכנתא של 500 א' והבית שווה מליון וחצי. מה יקרה אם תתבעי את חברת הביטוח? תפוצי רק על חצי מיליון ולא על שווי הבית כולו.
באמת שאין סוף לביטוחים, אבל כן חשוב להיות מודעות ולקחת את ההחלטות מתוך בחירה מושכלת. וכפי שאמר לי פעם מישהו חכם: "את הפוליסה עושה מי שאינו יכול לממן את הקטסטרופה במידה ותקרה"….